Vi vænner os til at være mere og mere effektive

For at nå vores opgaver, skal vi være 100% fokuseret og løbe med 100 km/t. Der er ikke tid til, at slappe af i hjernevævet og give de små grå en pause.

Når det er normen at løbe 100km/t, så bliver arbejdsdagen optimeret, så vi kan løbe 105 km/t. Når det er normen, så bliver opgaverne igen optimeret, så vi kan løbe 107 km/t. Når det er normen, så ….

Hvor hurtigt løber du?

Giver du din hjerne en pause?

Vi vænner os langsomt til at blive mere og mere effektive. Og vi giver ikke hjernen de pauser, den har brug for. Når vi slapper af fra opgaverne, så logger vi ind på facebook/messenger/vores private email/instagram, får ordnet nogle personlige beskeder og opgaver, finder lige opskriften på det mad, som vi skal lave i aften og får planlagt weekenden.

Det kan godt være, at du kommer væk fra den opgave, som du har gang i, men din hjerne får ingen pause.

Hvor mange pauser har vi brug for

Det er meget individuelt – men når du kan mærke, at hjernen ikke længere er så effektiv mere, så skal du tage en pause.

Rejs dig op. Gå hen og hent et glas vand og sig hej til kollegaen. Bevæg dig. Mediter. Dagdrøm. Lad tankerne fryde frit og slap af. Skær et æble i skiver og nyd det i stilhed. Tag nogle dybe vejrtrækninger. Nyd din frokost væk fra skærmen og mobilen. Vand din plante.

Normalt kan vores hjerner være fokuserede i ca. 50-60 min.

Vi er som frøen i det varme vand

Putter man en frø i en gryde med koldt vand og langsomt varmer det op, så bliver frøen siddende. Den vænner sig til det.
Resultat: Den bliver kogt.
Smider man en frø i en gryde med varmt vand, vil den med det samme springe op.

Bare fordi vi har vænnet os til at løbe hurtigt og være effektiv hele tiden, så betyder det ikke, at det er sundt for os.

Leave a Comment