Vask 80% af pesticiderne væk

Det er virkelig utrolig, som den forside i Samvirke har haft indflydelse på danskernes holdning til pesticider og sprøjtegifte. 75% af danskerne ønsker nu sprøjtefrie grøntsager og frugter. Og det ser ud til, at der er en hel undergrundsbevægelse, der kæmper mod folketingets beslutninger om at lave lempelser i landmændenes mark-sprøjtning

Det er jo helt fantastisk. Og jeg ønsker af hjertet en sprøjtefri verden.

Men lige nu er det ikke en realitet. Og det er ikke altid, at vores pengepung kan følge med til alle de økologiske grøntsager – og selv økologiske varer har lidt pesticid-rester på sig. Har du ikke råd til at købe 100% økologisk, så skal du vide, at det stadig er sundere at spise hovedsageligt grønt – også selvom de er sprøjtede – end det er at holde sig væk fra de helbredsfremmende lækkerbiskner.

Vand fjerner op til 80% og en 10% saltvandsopløsning fjerner 100% – af pesticid-resterne

Så har du ikke lige mulighed for at få fingrene i nogle sprøjtefri produkter, så kan en ganske almindelig vask af dine grøntsager fjerne op til 80% af sprøjtegiftene.

Dr. Michael Greger har kigget på, hvordan vi fjerner flest mulige sprøjtegifte i vores mad:

Ved at vaske og skrubbe vores grøntsager og frugter under rindende vand, så fjerner vi op til 80%.

En 10% salt-opløsning fjerner 100% af alle pesticid-resterne. Husk at skylle al saltet af, inden du skal spise æblet.

Hernede i Bulgarien er det næsten umuligt at få fat i eksempelvis økologiske mandariner. Så inden jeg skræller dem, så tager jeg lidt salt på mine fingre, gnubber mandarinen godt og skyller i vand.
Og alle mine grøntsager og frugter får en grundig vask under rindende vand.

Kilde: Dr. Michael Greger – https://nutritionfacts.org/video/how-to-make-your-own-fruit-and-vegetable-wash/

Leave a Comment