Candida – en klam ven

Jeg har haft kronisk Candida i mange år – i nogle perioder virkelig ekstremt og så klamt at sex var udelukket.

Store klumper, svien så jeg ikke kunne sidde på en stol og flere gange har jeg kløet mig til blods.

Det var ikke bare en tro på, at jeg havde Candida, jeg har afleveret en af klumperne på et privat laboratorium, hvor de har analyseret den. Så jeg er sikker på, at det er Candida Albicans jeg havde.

Jeg har i løbet af årene prøvet ALT. Anti fungal medicin og månedsvis uden sukker og hurtige kulhydrater. Det bliver selvfølgelig bedre i perioder, men kommer ufortrødent tilbage.

Men nu er jeg endelig sluppet af med det!

Sådan slap jeg af med det

Da jeg begyndte på uddannelsen hos Umahro forsvandt min Candida mere eller mindre. Og i løbet af efteråret, hvor vi kørte en eleminiationsdiæt var jeg helt fri. Overlykkelig :)

I december kom det igen – bestemt ikke så slemt, som førhen, men nok til at jeg var irriteret over situationen.

For noget tids siden forsvandt mit Candida så mirakuløst igen og jeg var super over lykkelig.

Det var først efter lidt tid, da jeg for halvtredsindstyvende gang læste Andreas Moritz’ og Susanna Ehdins afsnit om Candida, at jeg endelig forstod, hvad de skrev. Susanna Ehdin: “Candida Albicans er en ufarlig gærsvamp, som er en del af kroppens naturlige flora, og dens funktion er at nedbryde ufordøjet mad.”

Hallihalløj – hvorfor fanden har jeg ikke forstået den sætning noget før!!!!

Jeg er intolerant overfor mælk. Det har jeg altid været. Jeg havde i min tidligste søgen efter sundhed læst, at yoghurt kan tåles af folk med intolerance og at mælkesyrebakterierne er sunde for tarmfloraen. Derfor tænkte jeg at det var sundt med yoghurt med havregryn hver morgen.

Da jeg begyndte kurset her stoppede jeg med yoghurt og det blev bedre. Under eleminationsdiæten spiste jeg heller ikke havregryn og rugbrød og her forsvandt det helt. I december begyndte jeg igen at spise havregryn om morgenen og i løbet af juleugerne og julefrokosterne spiste jeg rugbrød. Her i januar var Candidaen igen i udbrud. Jeg havde dog stadig ikke set sammenhængen mellem fødevareintolerance og Candida endnu.

Det var først da jeg besluttede mig for at droppe gluten, gær og mælkeprodukter helt, at jeg igen blev fri – og det var her, at femøren endelig faldt.

Candidaen er min ven! Når jeg spiser noget, som tarmen ikke kan nedbryde, så hjælper den mig.

Min indikator for gluten- og mælkeintolerance er altså Candida overvækst!

Hvordan kommer du af det?

Det er ikke sikkert, at du slipper af med din Candida på samme måde, som jeg slap for mig Candida.

Candida er en ven, som spiser de ting i tarmen, som du ikke kan tåle. 

Hvis dit tarmsystem eller krop er ude af balance, så kan der komme en overvækst af gærsvampen candida.

Derfor bliver du nødt til at gå den laaange vej og finde ud af, hvad der er, der er årsagen til, hvorfor netop du har fået overvækst. Der er ingen nem vej (ud over medicin, der slår alle svampe ihjel i din krop – også dem, som er dine venner og hjælper dig med at bekæmpe ‘the bad guys’).

 • Opnå generel sundhed

  Med motion, søvn, stresskontrol og sund kost. Hele din krop hænger sammen, så ubalancer i et system kan forårsage at et andet sytem ikke fungerer optimalt.

 • Hvilke fødevarer er dårlige for dig?

  Selvom sukker og hurtige kulhydrater ikke var mit problem – jeg har ikke spist slik og sukker i 10 år – så er det en reel årsag til Candida overvækst. Derfor ER det vigtigt, at udelukke slik og hurtige kulhydrater fra din diæt. Men det betyder ikke, at livet er træls og gråt – det betyder kun, at du skal tænke anderledes. Der er mange, der lavet sunde lækre alternativer til slik. Gær, alkohol og eddike kan også tricke svampen til at vokse.

 • Støt din krops selvhelbredende egenskaber

  Sørg for, at du giver din krop de bedste betingelser for selvhelbredelse. Tilskud som mælkesyrebakterier, fiskeolie, vitaminer og mineraler er essentielle. Naturmedicin som citrussept, oreganoolie, pebermynteolie, olivenbladsekstrakt, tea tree oil, hvidløg mm

 • Gør din krop basisk

  Grøntsager og frugter er med at gøre din krop basisk. Start gerne din dag med 2 store glas vand tilsat lidt citron.

 • Er der noget, som du ikke tåler?

  Vi er alle unikke – og hvad der er godt for den ene, kan få naboens system til at gå helt amok. Lyt altid til din krop! Find ud af, om der er noget af det du spiser, der bringer din krop ud af balance.

 • Giv ikke op

  Der er en årsag til, at du hele tiden får candida – du bliver nødt til at finde årsagen og så behandle den!

Har du brug for hjælp til at ændre kosten?