Bevæger du dig nok?

Hey, husk nu, at du ikke skal være en super-udgave af menneskeheden.

Og du skal slippe al dårlig samvittighed over, ikke at være som de super seje og stærke mennesker, der poster videoer om, hvor mange armbøjninger de kan tage – eller hvor yoga-fleksible de er. Eller de videoer, hvor personlige trænere inspirerer til at få en lille rund popo og et vaskebræt.

De mennesker har et stort talent, som vi almindelige levende nok ikke når i vores livstid – også selvom vi trænede 5 timer dagligt. Vi kan jo ikke alle blive professionelle fodboldspillere – men vi kan alle lære at håndtere en bold og have det sjovt.

At du ikke er lige så god, som dem på videoerne, betyder ikke, at du skal give helt op. Du skal bevæge dig hver eneste dag og bruge dine muskler.

Hvad elsker du at lave?

Find din egen måde at gøre det på. Det skal være skønt for dig, at bevæge dig. Du skal føle, at det du laver, styrker din livsglæde og giver dig boblende energi.

Jeg elsker at danse, svømme og gå lange ture med hunden. Så det er det jeg gør mest. Jeg krydder det med styrketræning med elastik hjemme på stuegulvet ca. 3 gange om ugen– og så bytter jeg et par gåture ud med langsomt løb, hvis vejret er til det. Jeg elsker at have det sjovt og skønt. Min livsglæde eksploderer efter en aften med dans.

Min mand får et boost af at have presset sig selv til det yderste. Han elsker ekstremerne. Det betyder, at vi ikke kan dyrke motion sammen, for han synes, at jeg er latterlig langsom. Men det betyder ikke, at han ikke respekterer og beundrer det jeg gør.

Hvis du ikke allerede bevæger dig det der svarer til 30 min motion dagligt og mindst 10.000 skridt, så find ud af, hvad du har lyst til at lave, for at styrke din sundhed og boblende livsglæde.

Jeg er syg og orker ikke at dyrke motion

Da jeg var mest syg, valgte jeg at gå lange healende ture i naturen. På grund af mit lave stofskifte blev min krop fuldstændig flad, hver gang jeg tømte cellerne for energi. Og modsat raske mennesker fik jeg ikke mere energi og blev stærkere. Tværtimod.
Jeg holdt mig i gang med nogle skønne gåture flere gange om ugen – og jeg lyttede altid til min krop.

Måske er stille og rolig yoga præcist det dit system skriger efter lige nu. Eller lidt vandgymnastik?
Vær mild og kærlig mod din krop.

Jeg er stresset

Er du stresset, så må du slet ikke udsætte din krop for hård motion – det stresser bare endnu mere.
Hvis du er i fuldstændig alarm-zone rød, så skal du bare sørge for at lytte til din krop, sove og slappe af. Når du begynder at få en lille smule overskud, så kan du begynde med korte gåture og dyrke lidt yoga.

Trap langsomt op med motionen efterhånden som dit stress bliver mindre.
Start først op med hård motion, når du ikke længere er stresset.

Pausen er lige så vigtig

Når du dyrker hård motion, så river du muskelfibrene over og tømmer cellerne for energi.
Derfor er pausen lige så vigtig som selve motionen. Du bliver nødt til at give kroppen tid til at genopbygge muskelfibrene – på grund af ’skaden’ sørger din krop for, at bygge muskelfibrene stærkere end før. Det er det, der gør, at du får mere og mere styrke, når du motionerer.
Du skal spise sundt nærende mad, så du kan få fyldt dine glukogen-depoter i musklen igen – det er musklernes små madpakker.

Vigtigst af alt
Elsk det du gør ♥

Leave a Comment